Wij werken momenteel onze voorraad online bij. Moment geduld.

Babykleding voor jongens en meisjes

gratis romperjte bij Woods.nlWoods heeft de laatste seizoen het merkenpakket babykleding online fors uitgebreid. Wij leveren op dit moment onder andere:

B.Nosy
- Baby Tumble
- Feetje
- Flo Baby
- Name it Baby

Gratis Rompertje bij aankoop babykleding

Ben je net bevallen van een mooie zoon of dochter of is iemand in jouw omgeving onlangs moeder geworden? Laat het ons weten en wij sturen gratis een rompertje op met een waarde van € 6,95. En rompertje per adres.

Bekijk de jongens babykleding met korting

Bekijk de meisjes babykleding met korting

10% extra korting op babykleding online!

Surf voor meer informatie naar gratisrompertje.nl. Je krijgt dan ook nog een kortingsbon met een waarde van 10% op babykleding in onze webshop!

gratis rompertje woodsHet is echt ontzetten leuk om al tijdens de zwangerschap voor de eerste babykleding  op pad te gaan. Natuurlijk wil je de kast al behoorlijk gevuld hebben; het ziet er zo leuk uit. En je baby zal toch wat aan moeten zo kort na de bevalling :). Als je nog niet weet of het een jongetje of een meisje wordt zul je kiezen voor neutrale kleuren.

Babykleding tip

Let op de kwaliteit van het materiaal. Rekbare en zachte materialen zijn gemakkelijk aan te trekken en dat is wel zo prettig. Let er ook op dat de bovenstukken makkelijk over het hoofdje kunnen. Klittenband of drukknoopjes maken het gemakkelijk.

Deze babykleding wordt direct na de geboorte gebruikt en moeten daarom gemakkelijk in gebruik zijn en comfortabel om te dragen. Deze kleertjes zijn vaak neutraal zodat ze door jongens en meisjes kunnen worden gedragen. Kies bij voorkeur voor zachte, rekbare materialen zodat de kleertjes gemakkelijk aan te trekken zijn. De kleertjes hebben vaak een sluiting van klittenband of drukknopen en hoeven daarom niet altijd over het hoofd van de baby te worden getrokken.

Tip: Vraag naar opeenvolgende maten

Na de geboorte zul je veel babykleding krijgen van het kraambezoek. Aarzel niet om te vragen naar opeenvolgende maten zodat je niet te veel babykleding krijgt voor pasgeborenen. Babykleding begint bij maat 50. Voor vroeggeboren baby's is er ook kleding in de maten 44 en 48. Voor de babymaten is de lengte van de baby in centimeters gelijk aan de maat. Maat 50 past dus bij een baby van ongeveer 50 cm.

De volgende kledingmaten passen bij een baby met de gemiddelde leeftijd van:

beebielove_babykleding_webshop_online_194-144- 0 tot 2 maanden - maat 50/56
- 3 to 6 maanden - maat 62/68
- 9 maanden tot 1 jaar - maat 74/80
- 18 maanden tot 2 jaar - maat 86/92

Soms valt kleding kleiner uit ga dus niet alleen af op de maat.

Zomer of winter?

Houd rekening met het seizoen waarin je baby wordt geboren. In de zomer zijn rompertjes zonder mouwtjes voldoende. In de wintermaanden zijn lange mouwen heerlijk warm. Bedenk bij het kopen van kleding in grotere maten in welk jaargetijde de baby deze kan dragen. Sommige periodes groeien babys heel snel en soms blijven ze heel lang in een maat hangen.

Babykleding materialen

Babykleding moet met name comfortabel zitten en bij voorkeur gemaakt van zachte, natuurlijke stoffen. Natuurlijke stoffen zoals wol, katoen en badstof nemen vocht op, synthetische stoffen doen dat over het algemeen niet. Rekbare kleding is gemakkelijk omdat het makkelijker is bij het omkleden. Pas op voor stugge stoffen zoals denim. De jogjeans daarentegen is wel heel comfortabel. Omdat je baby veel ligt zijn kleertjes met een capuchon niet geschikt. Geloof me, zo'n bobbel in je nek ligt niet lekker.

Vlekken .. je voorkomt ze echt niet :(

Babykleding moet goed wasbaar zijn (60 graden) om vlekken te verwijderen. Daarnaast worden zeepresten en ziekmakers beter uit de kleding gespoeld. Baby's met een lagere weerstand zijn daar gevoelig voor.

Waarop moet je letten bij de aanschaf?

Babykleding moet ook veilig zijn. Voorkom kleding met knopen, strikjes en lusjes. Ze kunnen loskomen en dat veroorzaakt verstikkingsgevaar.

Een goede babygarderobe kan bestaan uit:

- 8 rompertjes
- 6 setjes kleding
- 2 mutsjes
- 3 of 4 paar sokjes (die raak je altijd kwijt)
- natuurlijk een vestje of een jasje
- en slofjes (die blijven veel beter zitten dan de sokjes)